Grunderna i näringslära
En genomgång av våra makro- och mikronärngsämnen och hur du bedömer kvaliteten på olika livsmedel.
Kursen ger dig den grund du behöver för att fortsättningsvis förstå olika livsmedels påverkan på kroppen och vår hälsa.
Klicka på varje rubrik för att se alla kapitel
Välkommen till kursen Grunderna i näringslära
Digitala åhörarkopior Näringslära
Kalori är ett mått på matens energi
Kemisk indelning av kolhydrater
Om kolhydrater
Kemisk indelning av fetter
Kolesterol
Om fetter
Kemisk indelning av proteiner
Om proteiner
Beräkning av energiprocent
Räkna ut energiprocent och att tyda en innehållsförteckning
Mikronäringsämnen
Översikt över mikronäringsämnen
Argument för kosttillskott
Livsmedels näringsvärde och tillsatser
Tillsatser
Dagens urvattnade grödor
Salt
Saltet och dess effekter
Från livets vatten till toxiskt alkohol
Vatten, kaffe, té och alkohol
Kvalitet på animalisk mat
GRATIS DEMOHitta kvalitet på kött, fisk och ägg
GRATIS DEMOKvalitet på vegetabilisk mat
Hitta kvalitet på grönsaker, rotfrukter med mera
Dokumentsamling
Länksamling
Tack för denna gång
Rabatt när du uppgraderar till Ät & Lev Paleo
Fler fristående ämneskurser och yrkesprogram
Du har tillgång till kursen i 6 månader från inköpsdatum.
inkl 25 % moms