Nutrition & Inflammatorisk ohälsa (A03) MEDLEMSKAP
Läs denna kurs om du på djupet vill lära dig kostens betydelse för inflammatorisk hälsa och / eller vägleda andra till att förebygga eller reversera autoimmuna och andra inflammatoriska sjukdomar
Under varje kapitel ser du de olika avsnitten
Välkommen till kursen Nutrition & Inflammatorisk Ohälsa
Ladda ner Chrome-appen för snabb tillgång till ditt digitala innehåll
Uppdateringslogg
Lärare på denna kurs
Introvideo
Digitala åhörarkopior
Digitalt kurskompendium Nutrition & Inflammatorisk Ohälsa
Instuderingsfrågor för egen inlärning
Instruktioner Övningsprov för yrkesmedlemmar
Introduktion till immunförsvar och inflammation
Det medfödda immunförsvaret
Inledning och det medfödda immunförsvaret
Det förvärvade immunförsvaret
Inflammation
Det förvärvade immunförsvaret och inflammation
Autoimmunitet
Överkänslighetsreaktioner
Autoimmunitet och födoämnesintoleranser
Introduktion hjärnans metabolism och belöningssystem
Blod-hjärnbarriären (BBB)
Hjärnans metabolism
Blod-hjärnbarriären (BBB) och hjärnans metabolism
Hjärn-tarmaxeln
Belöningssystemet och beroende
Mat- och sockerberoende
Signalsubstanser och beroende
Livsmedel och beroende
Hjärn-tarm-axeln och beroende
Introduktion till modern livsstil och den inflammatoriska maten
Evolutionärt utvecklade skydd mot infektioner
Tarmbakterier och deras funktion
Tarmbakterier och metabol ohälsa
Tarmbakterier och inflammatorisk ohälsa
Tarmbakterier och läckande tarm
Tarmbakterier och kroniska inflammationer
Den anti-inflammatoriska maten
Den inflammatoriska maten
Socker
Spannmål
Socker och spannmål
Celiaki och veteallergi
NCGS, NCWS och avslutning spannmål
Mejeriprodukter
Mejeriprodukter del 1
Mejeriprodukter del 2
Vegetabiliska oljor
Sammanfattning av den moderna matens inflammationsdrivande faktorer
Vegetabiliska oljor och avslutning