Kursinnehåll

Läs denna kurs om du på djupet vill lära dig kostens betydelse för inflammatorisk ohälsa och / eller vägleda andra till att förebygga eller reversera autoimmuna och andra inflammatoriska sjukdomar

  • 23 videoföreläsningar på ungefär 7 timmar

    Kursen består av 23 stycken inspelade videoföreläsningar på ungefär 7 timmar som följer det kompendium du får utskickat per post.

  • Kompendium 100 sidor

    Med post skickar vi ut ett kompendium på över 100 sidor så du kan kombinera den digitala miljön med att läsa i ett riktigt kompendium. Kursens struktur följer kompendiets innehåll.

  • Texter, dokument och digitala åhörarkopior

    Kursen innehåller texter, illustrationer och digitala åhörarkopior för bästa förståelse.

  • Lär dig tolka labbtester

    I kursen lär du dig tolka alla hälsomarkörer som ingår i en bred blodanalys, en fettsyraprofil och ett födoämnesintoleranstest, samt hur du översätter resultatet till kost- och livsstilsråd.

  • Digitalt kunskapsprov

    Kursen innehåller digitala övningsprov och avslutningsvis ett digitalt kunskapsprov som du behöver klara till 80 % för godkänt resultat.

  • Kursintyg

    Efter godkänt kunskapsprov och inlämnade klientfall genereras ett digitalt kursintyg som du kan använda för att delvis tillgodoräkna dig kursinnehåll och kursavgift om du väljer att läsa vidare. Kursintyget är giltigt i 3 år.

  • Tillgång till kursen under din utbildningsperiod

    Du har tillgång till denna kurs under 24 månader från inskrivningsdatum.

Kapitel

Under varje kapitel ser du de olika avsnitten

    1. Välkommen till kursen Nutrition & Inflammatorisk Ohälsa

    2. Ladda ner Chrome-appen för snabb tillgång till ditt digitala innehåll

    3. Uppdateringslogg

    4. Lärare på denna kurs

    5. Introvideo

    1. Digitala åhörarkopior

    2. Digitalt kurskompendium Nutrition & Inflammatorisk Ohälsa

    3. Instuderingsfrågor för egen inlärning

    1. Instruktioner Övningsprov för yrkesmedlemmar

    1. Introduktion till immunförsvar och inflammation

    2. Det medfödda immunförsvaret

    3. Inledning och det medfödda immunförsvaret

    4. Det förvärvade immunförsvaret

    5. Inflammation

    6. Det förvärvade immunförsvaret och inflammation

    7. Autoimmunitet

    8. Överkänslighetsreaktioner

    9. Autoimmunitet och födoämnesintoleranser

    1. Introduktion hjärnans metabolism och belöningssystem

    2. Blod-hjärnbarriären (BBB)

    3. Hjärnans metabolism

    4. Blod-hjärnbarriären (BBB) och hjärnans metabolism

    5. Hjärn-tarmaxeln

    6. Belöningssystemet och beroende

    7. Mat- och sockerberoende

    8. Signalsubstanser och beroende

    9. Livsmedel och beroende

    10. Hjärn-tarm-axeln och beroende

    1. Introduktion till modern livsstil och den inflammatoriska maten

    2. Evolutionärt utvecklade skydd mot infektioner

    3. Tarmbakterier och deras funktion

    4. Tarmbakterier och metabol ohälsa

    5. Tarmbakterier och inflammatorisk ohälsa

    6. Tarmbakterier och läckande tarm

    7. Tarmbakterier och kroniska inflammationer

    8. Den anti-inflammatoriska maten

    9. Den inflammatoriska maten

    10. Socker

    11. Spannmål

    12. Socker och spannmål

    13. Celiaki och veteallergi

    14. NCGS, NCWS och avslutning spannmål

    15. Mejeriprodukter

    16. Mejeriprodukter del 1

    17. Mejeriprodukter del 2

    18. Vegetabiliska oljor

    19. Sammanfattning av den moderna matens inflammationsdrivande faktorer

    20. Vegetabiliska oljor och avslutning

About this course

  • Gratis
  • 103 lektioner
  • 7 timmar videoinnehåll